Varför säljer ni bara damklockor och inte herrklockor också?

När varumärket Deevotion startades var målet att skapa en damklocka med smyckeskaraktär med utbytbara Wrap armband och matchande tillbehörsarmband som riktade sig mot kvinnor i första hand. Deevotion of Sweden fortsätter samma anda och inriktning men många av våra klockor kan givetvis även med fördel bäras av män om man föredrar en för män något mindre klockstorlek (vanligaste boettstorlekarna för män är 38-40 mm).

Finns era damklockor endast i en storlek?

Ja, klockhuvudet på Deevotion of Swedens klockor finns bara i en boettstorlek på 35 mm. Detta räknas som medium storlek (28-38 mm är klassiska damstorlekar där den vanligaste storleken är 36 mm och 28-32 mm är minimistorlekar om man föredrar små klockstorlekar). På just de smyckeslika Wrap klockarmbanden passar det bra med en inte alltför liten storlek för att få balans i hela kreationen med klockhuvud och klockarmband. För att få en uppfattning om hur klockan kan se ut på armen så besök gärna vår Lookbook. Det finns även bilder på de flesta klockors produktsida för att illustrera just detta med hur storleken ser ut på en arm.

Hur byter man klockarmband och är det svårt?

Alla klockarmband från Deevotion of Sweden passar till alla våra klockor och är enkla att byta. Med några extra klockarmband från Deevotion of Sweden i handväskan byter du snabbt och enkelt klockarmband själv med det lilla verktyget som följer med beställningar på klockor eller klockarmband. På klockan sitter skänklar eller ”tassar” på varje sida med fjädrande sprintar som håller klockarmbandet på plats. Ett lätt tryck med det medföljande verktyget lossar sprintarna. När du lossat sprintarna byter du armband och sätter sedan tillbaks sprintarna enklast genom att först trycka in sprinten i botten på ena sidan och därefter trycka in fjädringen på andra sidan och passa in sprinten i hålet på andra sidan. Detta tar bara några sekunder när man lärt sig hur det görs.

Hur vet jag vilken storlek på klockarmbandet som passar just mig?

Storleken på handleden varierar från person till person. Ett enkelt tips för att mäta sin handledsstorlek är att lägga ett snöre runt handleden på den arm du bär klockan och sedan mäta snöret (mät längst ner vid handleden alternativt där du helst bär klockan). Våra Wrap klockarmband med Double Wrap (som viras ett extra varv runt handleden) finns i en storlek som passar alla. Triple Wrap (som viras två extra varv runt handleden) finns i storlekarna S/M (small/medium) och L (large) och där behöver du välja den storlek som passar just dig. S/M passar handledsstorlek 12-15 cm och L passar handledsstorlek 15-20 cm.

Hur justerar och låser jag mitt mesh armband?

Mesh armbandet kan enkelt justeras till rätt storlek som passar just dig. Du använder det medföljande verktyget genom att föra in det i det rektangulära hålet på spännet och lyfta upp spännet – sedan skjuter du spännet till rätt position och knäpper igen det. Mesharmbandet fästs sedan på handleden genom att föra den övre delen med en hake till den undre delen som ska vara i öppen position och fäster haken runt pinnen och knäpper igen och armbandet låses med en tydlig knäppning – därefter fälls den undre skyddande kåpan över den låsta länken.

Var har era produkter för material och kvalitet?

Alla våra produkter tillverkas av noggrant utvalda material med hög kvalitet. Alla klockarmband och armband från Deevotion of Sweden är gjorda av naturmaterial såsom läder, pärlor och plast och är helt fria från skadliga ämnen. Klockorna är gjorda av rostfritt stål som innehåller en mycket liten mängd nickel (nickel förekommer alltid i små mängder i legeringar som rostfritt stål) men det är så hårt bundet att det inte avges och även om man är känslig mot nickel är detta normalt inget man får problem med. Våra produkter på Deevotion of Sweden levereras från samarbetspartners som valts ut noggrant för att kunna säkerställa hög kvalitet på produkterna och att de har genomgått noggranna kvalitets tester.

Hur ofta måste jag byta batteri och hur gör man det?

Alla klockor från Deevotion of Sweden har ett kvartsurverk med batteri i form av en knappcell. Livslängden varierar beroende på vilka yttre förhållanden batteriet utsätts för i form av fukt, värme mm. men normalt räknar man med att ett batteri håller i 2-4 år. När det är dags att byta batteri gör du detta antingen hos en fysisk klockbutik, kostnad för ett nytt batteri och arbete för att byta varierar, men ca 150 kr är en ungefärlig uppskattning. Det finns även tjänster på nätet man kan använda sig av för att byta batteri – batteribrev.com är exempel på en sådan tjänst.

Vad gäller för eventuella returer, byte, ångerrätt och garanti?

Vi på Deevotion of Sweden vill att du ska vara nöjd med din vara. Om en vara är felexpedierad eller feltillverkad står vi självklart för returportot. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ber vi dig kontakta oss så snart som möjligt så ska vi hjälpa dig att lösa problemet. Du har bytesrätt i form av öppet köp och kan välja returnera en vara inom 30 dagar från det att beställningen mottogs. Denna rätt gäller endast under förutsättning att produkten och dess originalförpackning returneras i samma skick som vid mottagandet dvs varan får inte vara använd och plomberingen ska inte vara bruten på klockor. Om du utnyttjar rätten till öppet köp för att returnera en vara ska du kontakta oss för att få en adress att skicka varan till samt en fraktsedel skickad till dig för returen.

Du har även enligt konsumentskyddslagen rätt att ångra ditt köp upp till 14 dagar efter du tagit emot varan. Vi godkänner endast returer som är oanvända och skickas tillbaka i sin originalförpackning i originalskick med eventuella etiketter och taggar kvar och plomberingen ska inte vara bruten på klockor. Vill du utöva ångerrätten ska du kontakta oss via e-post på fliken Kontakt. och skicka ett klart och tydligt meddelande om ditt beslut att du ångrar ditt köp. Vi kontaktar då dig för information avseende returen.

Vad gäller för beställning och leverans?

När du beställt en vara hos Deevotion of Sweden packas den på vårt lager och skickas till dig. Vi samarbetar med Postnord (för leveranser inom Sverige) och Postnord/Ups för leveranser till utlandet. Den normala leveranstiden är 1-3 arbetsdagar från dagen för beställningen inom Sverige. När din order har packats och lämnats över till Postnord får du ett aviseringsmeddelande att ordern har skickats och är på väg till dig. När din order finns att hämta på utlämningsstället kommer du att aviseras om detta via SMS, e-mail alternativt via en avi, alternativt levereras den direkt i din brevlåda. Vår målsättning är att skicka alla beställningar som vi mottager innan 15.00 samma dag, annars nästkommande arbetsdag. Oftast finns din order hos dig nästkommande vardag efter beställningsdagen om beställningen har gjorts före klockan 15 en vardag. Leveranstiderna kan variera beroende på bostadsort på grund av fraktbolagens sändningstider. Om en produkt är slut i lager eller om leverans sker till avlägsna platser kan leveranstiden vara längre. Leveranser utanför EU kan också försena slutleveransen på grund av anpassad process. Kontakta vår kundtjänst på om du har en förfrågan om statusen för din beställning via kontaktformuläret på fliken Kontakt.

Vad har ni för betalningsalternativ?

Betalning sker säkert och smidigt via vår betalpartner Payson eller med Swish. Payson erbjuder betalning via kort, bankbetalning (direktbetalning) och faktura. Payson erbjuder även delbetalning på faktura. Du kan välja att dela upp din betalning på 3, 6, 12 eller 24 månader och du ser vilken din månadskostnad blir. Väljer du detta alternativ samlas alla dina köp på en månadsfaktura. Det ger dig en bra överblick och du betalar bara en aviavgift. Läs mer om delbetalning och om de olika betalningsalternativen och villkoren hos Payson här.

Hur länge dröjer det innan ni svarar om jag kontaktar er support?

Vi på Deevotion of Sweden sätter stort värde på våra besökare och kunder och försöker därför hålla en så hög servicenivå som möjligt. Ditt meddelande besvaras därför normalt inom 24 timmar oavsett om det är helg eller vardag – vår intention och vårat mål är dock att besvara meddelanden så fort som möjligt även om tidsramen är satt till 24 timmar. Du når oss lättast via kontaktformuläret på fliken Kontakt.

Vänligen

Teamet på Deevotion of Sweden